Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2012 10:32 - Сребърната вода – бич за вирусите и болестотворните микроорганизми
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

==

От преди 6 000 години среброто се е използвало за медицински цели в Китай, древния Египет, Индия (в частност най- широко в аюрведческата медицина). В древна Гърция и Рим са използвани посребрени контейнери за вода. За удължаване срока на съхранение на млякото, американските заселници са поставяли в него сребърен долар.

Среброто има способността да унищожава патогенни микроорганизми в много ниски концентрации и този ефект е описан като „олигодинамично действие“ (Gгеек, Naegeli 1893). Всъщност модерната ера за употреба на среброто започва през 1893 г., когато С. Von Naеgeli съобщава за първото системно изследване за смъртоносното въздействие на металите (в частност на среброто) върху бактерии и други низши форми на живот… “ Токсичността му за низшите микроорганизми, сравнима с тази на мощни химически дезинфекциращи препарати и безопасността за макроорганизма му дава голям потенциал като дезинфекциращо средство“. За по – ясно ще добавим, че при равни концентрации ефектът му е 1750 пъти по-силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по- силен, от този на сублимата.

С напредването на технологиите стана възможно производството на апарати, при които директно от сребърен електрод да се отделят сребърни йони във вода с контролирана концентрация. Полученият сребърен колоид е устойчив, не се утаява, не се деактивира от слънцето и въздуха и не се свързва в продължение на години.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Бактерицидното и дезинфекционно действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до „задушаването“ и бързата смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не повече от 6 минути!

Колоидното сребро се абсорбира в организма през лигавицата на устата, кожата, носната кухина, влагалището и ануса, както и през стомашно-чревния тракт. Приет през устата, разтвора попада в стомаха, където част от сребърните йони се неутрализират от солната киселина в стомаха образувайки сребърен хлорид – безвредно но и ненужно съединение за човешкия организъм. Останалите сребърни йони преминават в кръвообращението и чрез него достига до всяка една част на тялото и действа на мястото на инфекцията.

Попаднали в кръвообращението, сребрните йони се свързва с плазмените протеини и около 98% от него се елиминира за около 24 часа чрез черния дроб и жлъчката. Основната част от приетото сребро се отделя в изпражненията и известна част в урината.

Под действието на сребърните йони, се образуват множество недиференцирани клетки, които участват пряко в процеса на възстановяване на увредените тъкани на млекопитаещите. Сребърните йони могат да ускорят до 50% процеса на заздравяване и зарастване на увредените тъкани по начин и механизми непознати при другите средства.

Обичайното делене на клетките на нашите тъкани се нарича митоза. При нормални условия, по време на митоза от една клетка се образуват две нови еднакви дъщерни клетки. Когато това делене обаче стане в среда от сребърни йони, механизмът се променя и вместо две еднакви дъщерни клетки, се образуват една идентична дъщерна клетка и една недиференцирана (необособена) дъщерна клетка.

Необособената дъщерна клетка е една незавършена клетка, която може да се превърне в какъвто и да било вид специализирана тъканна клетка (съобразно моментната нужда на организма). Така, при увреждане на тъканта в даден участък на тялото, тези недиференцирани клетки се придвижват до засегнатото място и се превръщат в същия тип клетки, като тези на засегнатия участък. Така организмът реагира на нуждата да се възстановят загиналите тъканни клетки и подпомага заздравяването, като намалява размера на образуващия се белег. Белегът се получава следствие използването на бързо образуващите се клетки от неспецифичната съединителна тъкан на мястото на увреждането. Използването на специфични клетки намалява размера и образуването на белег.

Колоидното сребро може да се използва за унищожаване на микроорганизмите и дезинфекция в почти всички места, за които човек може да се сети.

Освен за дезинфектиране на вода, колоидното сребро е ефикасно при изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болестотворни микроорганизми: бактерии, вируси, гъбички и плесени. То има силно бактерицидно действие спрямо повече от 650 вида патогени. Освен това притежава и добро имуно-супресорно и регененеративно действие, което позволява по-бързото възстановяване на изгорени, увредени или засегнати участьци от кожата или тъканите.

В древността са използвали ефективно среброто при следните случаи :

Вътрешен прием през устата при инфекции и възпаления от различен произход на:

горните и долни дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, пикочо- половата система, меките тъкани и кости

Локално приложение върху засегнатия от различни причинители участък при инфекции и възпаления на:

носната лигавица и синуси; очите; ушите; устната кухина, гърлото и венците; влагалището и ануса; кожата, ноктите и меките тъкани

В днешно време

колоидното сребро се използва успешно при състояния, неподатливи на различни антиинфекциозни средства: Възпаления на жлъчката, конюнктивит, дерматит, дизентерия, гастрит, гонорея, херпес, кандидоза, Лаймска болест, менингит, вирусна, гъбична или бактериална пневмония, гнойна офталмия, септични състояния на очите, ушите, устата и гърлото, грип, сифилис, туберкулоза, тонзилит, папилома вирус , множествена склероза и др.

Има благоприятно, успокояващо действие при различни имуно-зависими състояния като: алергии, екземи, сенна хрема, импетиго, лупус еритематодес, пруритус, псориазис, ринит, себорея.

Използва се още с успех при лечението на различни заболявания по домашните любимци като кучешки про-вируси и други инфекции по животните.

Колоидното сребро има същата ефективност и към бактериини, вирусни и гъбични инфекции по растенията, почвата и водите.

 

===================================================================
Данните в блога имат информационно-образователен характер. Тази информация няма за цел да замести какъвто и да било медицински съвет, предписание или указание на вашия лекар. Настоящата информация не бива да се използва за самостоятелна диагностика или лечение на сериозен здравен проблем или заболяване. Ако имате или подозирате, че имате медицински проблем или заболяване, спешно се консултирайте с вашия семеен или лекуващ лекар. Продуктите ни са “хранителни добавки” а не “лекарствен продукт” и не могат да претендират че диагностират, лекуват или профилактират каквото и да било заболяване. Трябва винаги внимателно да четете етикета и листовката придружаваща продукта.



Тагове:   Китай,   лек,   медицина,   сребро,   злато,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675102
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив